Sorularınız mı var? Hemen Cevaplayalım!

İstediğiniz uygulamalar hakkında bilgi almak için numaranızı bırakın sizi arayalım.

Saç Ekimi Hakkında Her Şey

Saç ekimi, seyrekleşen ya da tamamen dökülen saç köklerinin geri kazandırılması için yapılan uygulama olarak tanımlanabilir. Kelliğin kalıcı çözüm yolu olarak da bilinen saç ekimi, uzun yıllardan beri uygulanan ancak günümüz teknolojisi ile artık çok daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılan işlemdir. Saçların eski dolgun görünümüne kavuşması için sıklıkla başvurulan saç ekimi, farklı yöntemlerle yapılabilir. Yöntemler arasındaki farklılıklar saç ekim tekniğini değiştirse de her işlemde hedef, saçların seyrekleştiği veya tamamen döküldüğü alanın tekrar saç köklerine kavuşmasıdır.

Saç ekimi basit bir işlem gibi algılansa da temelde komplike bir uygulamadır. Saç ekimi ile doğal saç görünümünün elde edilmesi, saç köklerinin alındığı bölgeye zarar verilmemesi, saç çizgisinin doğal görünmesi, ekilen alandaki saç yoğunluğunun eşit olması gibi pek çok etken, kaliteli saç ekimini belirleyen unsurlardır. Donanımlı bir klinikte uzman hekim ve ekip ile gerçekleştirilen saç ekimi uygulamaları ile kişi, tamamen doğal görünümlü saçlara kavuşabilir.

Hizmetlerimiz

İstanbul’a Uçuş

Havalimanına vardığınızda, kontroller için hastaneye götürmek üzere Vanity Estetik transfer hizmeti, Vanity karşılama kartı ile çıkış alanında sizi karşılayacaktır.

Doktor Kontrolü

Vanity Estetik transfer hizmeti, doktor kontrolleriniz için sizi hastaneye götürecektir. Doktorunuz donör alan(lar)da saç yoğunluğunu kontrol edecek ve ekim için gereken greft sayısını belirleyecektir.

Operasyon

Lokal anestezi altında FUE ve DHI yöntemlerini uyguluyoruz. Güvenilir ve acısız bir süreç olan operasyon sırasında TV izleyebilir veya müzik dinleyebilirsiniz.

Saç Ekimi Nedir?

Eskiye kıyasla günümüzde saç dökülmesi daha erken yaşlarda başlayan, çoğunlukla erkeklerde görülse de kadınları da etkileyen, kozmetik açıdan kişiyi rahatsız edebilen bir sorundur. Kozmetik açıdan kendini rahatsız hisseden birey, zamanla toplumdan uzaklaşmaya, yalnız kalmaya başlayabilir. Özgüven eksikliğine yol açabilen bu durum, bazen psikolojik rahatsızlıklara da neden olabilir. Saç dökülmesi problemi günümüzde yaygın olarak yirmili yaşlardan itibaren başlar. Saç tellerinin incelmesi, saç dökülmesi ve ön saç çizgisinin kademe kademe gerilemesi ile karakterize olan bu durum, çoğu zaman kadınlarda hormonal, erkeklerde ise genetik unsurlara bağlı olarak görülür. Bunlara ek olarak bazı rahatsızlıklar da saç kaybı yaşanmasına sebep olabilir.

Saç ekimi, saç kaybı problemi yaşayan bireyler için doğal ve kalıcı bir çözüm sunar. Mikro cerrahi yöntemiyle kişinin donör bölgesinden alınan saç kökleri, saçların döküldüğü bölgeye nakledilir. Kişiye özel olarak, kişinin ihtiyaçları doğrultusunda planlanır ve aynı şekilde uygulanır. Teknik planlamanın ardından saç ekimi süreci, donör bölgeden saçların alınması ile devam eder. Genellikle kişinin ense bölgesindeki dökülmeye dirençli saç kökleri toplanır. Ense bölgesinde yeterince saç kökü bulunmayan bireylerde kökler, göğüs, bacak ve kol gibi diğer alanlardan da toplanabilir. Ardından, en basit anlatımla kişinin kellik problemi yaşadığı bölgeye açılan mikro kanallara, toplanan kökler yerleştirilir. Kişinin kendisine ait sağlıklı saçları, seyrelme ya da kellik probleminin görüldüğü alana ekilir. Böylece kişi, dışarıdan bakıldığında belli olmayacak kadar doğal bir şekilde saçlı görünüme kavuşturulur. Saç ekimi, modern tıbbi cihazlarla ve uzman hekimin yaptığı işlemler ile doğal görünümlü ve kalıcı olur. Ayrıca saç ekimi sonrası süreç da rahat ve konforlu geçer.

VIP Transfer

Türkiye’de kaldığınız süre boyunca havalimanı, otel ve hastane arasındaki tüm ulaşımınızı VIP trasnfer araçlarlarımızla sağlamaktayız.





Otel

Lüks otellerle (Mercure Altunizade, Ramada Altunizade, Hilton Ümraniye) anlaşmamız bulunmaktadır, bu nedenle tercihinize göre konaklamanızı ayarlayıp size transfer hizmeti sağlamaktayız.

Hastane

Transfer aracımız havalimanına varışınızdan sonra sizi Vanity Estetik’e götürmektedir ve doktorunuz ile operasyon süreci başlamaktadır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi uygulamalarında amaç, çoğunlukla ensede bulunan saç köklerinin saçsız alana ekilmesidir. Saç ekimi sırasında toplanan saç kökleri, greft olarak adlandırılır. Ense bölgesinde yeterince greft bulunmayan bireylerde kol, bacak, göğüs gibi diğer bölgelerden de saç kökü toplanabilir. Saç ekimi işlemine, kişinin doktorla görüşmesi ile başlanır. Bu görüşme sırasında, saç yoğunluğu ve saç çizgisi belirlenir. Doğal bir görünüm elde edilmesi için doktor, ideal saç çizgisinin belirlenmesi konusunda bireye tavsiyede bulunur. Daha sonra saç ekiminin yapılacağı gün kararlaştırılır. Saç ekimi işlemi öncesinde lokal anestezi uygulanır ve ardından greftler toplanır. Toplanan greftler, bölgeye eşit yoğunlukta, özenle yerleştirilir ve ardından maske uygulaması yapılır. Saç ekimi sonuçları açısından bir hayli önemli olan adımlar, şu şekilde açıklanabilir:

Saç Ekimi Öncesi Anestezi İşlemi

Kişinin rahatı ve konforu için, işlem öncesinde greftlerin toplanacağı ve ekimin yapılacağı alana anestezi yapılır. Bu işlem topikal kremlerle ya da özel anestezi cihazı ile püskürtme yöntemi ile yapılabilir. Lokal anestezi işlemi sırasında hastanın konfor seviyesini yükseltmek için iğne kullanılmaz.

Saç Ekimi İçin Greftlerin Toplanması

Saç ekimi sonrası doğal bir görünüm elde edilmesi için doğru sayıda greft toplanmalıdır. Greftlerin sayısı, saçsız bölgenin genişliğine ve talep edilen saç sıklığına göre farklılık gösterebilir. Greft toplanması işleminde, donör bölgenin yani saç köklerinin alındığı alanın şeklinin bozulmaması esastır. Gerekli greftler, mikro motorlu el aleti ile tek tek toplanır.

Saç Ekimine Greftlerin Yerleştirilmesi

Saç ekiminin yapılacağı alana mikro kanallar açılır ve toplanan greftler bu bölgeye tek tek yerleştirilir. Saç ekiminde önemli bir yere sahip olan ve titizlikle uygulanması gereken işlemlerden biri olan greft yerleştirilmesi, talep edilen saç yoğunluğuna ve kelliğin derecesine göre farklılık gösterse de yaklaşık 3 saat kadar sürer.

Saç Ekimi Sonrası Maske Uygulaması

Saç ekimi işleminin tamamlanmasının ardından kişinin konfor seviyesini artırmak için ekim yapılan alan maskelenir. Ödemin azaltılmasını sağlayan bu yöntem, kişiyi rahatlatır. Saç ekimi sonrası kaşıntı hissini azaltır; iyileşme sürecini kısaltır.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi uygulamasını araştıran kişiler sıklıkla saç ekimi nedir, nasıl yapılır, yöntemleri nelerdir? gibi sorular sorar. Saç ekimi işlemi, temelde benzer uygulamalardan oluşsa da uygulanan işlemlerin yöntemleri ve kullanılan cihazlar farklılaşabilir. Saç ekimi yöntemleri de gelişen teknoloji ile birlikte çeşitlilik kazanmıştır. Saç ekimi yöntemleri seçilirken uygulama yapılacak bölgenin büyüklüğü en önemli etkenlerden biridir. Saç ekim yöntemleri şu şekilde açıklanabilir:

FUE Saç Ekimi

Lokal anestezi uygulaması ile yapılan FUE (Folicular Unite Extraction) saç ekimi yönteminde FUE mikromotor olarak da tanımlanan el aleti ile donör bölgeden tek tek greftler toplanır. FUE saç ekimi tekniği ile tek seansta 2000 ila 5000 arasında greft toplanabilir. Toplanan greftler mümkün olan en kısa sürede alıcı bölgeye transfer edilir. En yaygın saç ekim tekniğidir.

Safir FUE Saç Ekimi

Günümüzde gittikçe popülerliği artan tekniklerden biri olan safir FUE saç ekimi, tıraşlı ve tıraşsız olarak yapılabilir. Safir FUE yönteminde greftlerin ekiminin yapılacağı alan, safir uçlu cihaz ile açılır. Safir uç sayesinde saç derisinde oluşabilen tahribat en alt seviyede tutulur; saç ekimi kabuk dökme olarak bilinen durum azalır ve iyileşme süreci hızlanır. Safir uç, farklı boyutlardadır. Böylece greft toplama işlemi sırasında tekli, ikili ya da üçlü olabilen saç köklerinin, uygun alanlara rahatlıkla ekimi gerçekleşir. Safir FUE saç ekimi tekniğinde iyileşme süresi yaklaşık olarak 4 gün kadardır.

DHI Saç Ekimi

Kesi ve dikiş gerekmeksizin yapılan DHI saç ekimi yöntemi sırasında kanal açma ve greft yerleştirme işlemi eş zamanlı olarak yapılır. Bu sayede toplanan greftlerin kalitesi etkilenmez. DHI yöntemi sırasında toplanan greftler, önce özel bir solüsyona konulur. Greft toplama işleminin tamamlanmasının ardından greftler solüsyondan alınır ve ek olarak kanal açma işlemi olmaksızın ekim gerçekleştirilir.

FUT Saç Ekimi

Gelişen teknoloji ile kullanımı azalan FUT tekniğinde kulakların arasında kalan ense kısmındaki deri tabakası, cerrahi işlemle alınır ve uygulama yapılacak olan alana nakledilir. İyileşme sürecinin uzun olması ve dikiş izi kalması gibi olumsuz etkilere sahip olan FUT tekniği, 2000’li yılların başından itibaren kullanımını diğer yöntemlere bırakmıştır.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi operasyonu sonrası sosyal hayatınıza aynı gün devam edebilirsiniz. Operasyon sonrası iyileşmenin yavaşlamaması için doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. Komplikasyonları önlemek için doktorunuz ağrı kesici veya antibiyotik yazabilir.

Saç yıkama

Operasyondan 1-2 gün sonra saçınızı yıkamanızı hatırlatmak için sizi tekrar arıyoruz. Süreci takip ederken saçınıza nasıl bakacağınız konusunda sizi bilgilendiriyoruz.

İşe geri dönüş

Çoğu hasta, ihtiyaç duyulan aktivite düzeyine bağlı olarak 1 veya 2 gün sonra işe veya okula dönmeye hazır hisseder.

Sonuçlar

İyileşme aşamasından sonra, ilk sonuçlar görülmeye başlar, kesin sonuçları görmek yaklaşık birkaç ay sürer.

Kafanızda soru işaretleri mi var? En güvenilir bilgiye en hızlı şekilde ulaşın.

Vanity Estetik’in, deneyimli doktorlarına kolayca ulaşabilir ve sorularınızın size özel cevaplarını öğrenebilirsiniz.

Saç Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Saç ekimi teknikleri ve süreçleri hakkında sıklıkla sorulan sorular şu şekildedir:

Saç Ekimi Zararlı Mı?

Hayır, saç ekiminin kısa ya da uzun vadeli bir zararı yoktur. İşlem sırasında toplanan greftler, kişinin kendi saç kökleri olduğu için doku uyuşmazlığı ve benzeri problemler görülmez. Saç ekiminin ardından şok dökülme olarak bilinen ani saç dökülmesi yaşanır. Ancak kısa bir süre sonra sağlıklı saçlar çıkmaya başlar. Bu son derece normal ve beklenen bir durumdur.

Saç Ekimi Kaç Saat Sürer?

Saç ekimi işleminin ne kadar sürdüğü, kişinin saçsız alanının büyüklüğüne, toplanacak greft sayısına bağlı olarak farklılık gösterir. Ancak genel olarak saç ekimi işlemi 3 ila 5 saat kadar sürer. Kişi 2 gün içinde günlük işlerine geri dönebilir. Saç ekiminin fark edilmesini istemeyen bireyler için bekleme süresi yaklaşık 15 gün kadardır.

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Saç ekimi için ideal mevsim bahar ayları olsa da yılın her günü saç ekim işlemi yapılabilir. Saç ekiminin yapılması için yaş faktörü önemli değildir. Ancak saçları hala dökülmeye devam eden kişinin, dökülmenin tamamlanmasını beklemesi önerilebilir. Dökülmenin devam ettiği dönemde yapılan saç ekimi sonrasında estetik olmayan bir görünüm oluşmaması için dökülmenin tamamlanması önemlidir.

Saç Ekiminden Kaç Gün Sonra Normal Yatılır?

Saç ekimi işlemini takiben kişinin 2 hafta boyunca sert ve yüksek bir yastıkta yatması önerilir. Yaklaşık 1 hafta boyunca baş kısmının kalp hizasından yüksek olması, iyileşme sürecini hızlandırır. Kişinin, greftlerin toplandığı ense bölgesine yatmasında ise bir sakınca yoktur.

Saç Ekimi Kaç Günde İyileşir?

Saç ekimi işlemi sonrasında kişi aynı gün klinikten ayrılır. Saç ekimi, yatış gerektiren bir uygulama değildir. Saç ekimi iyileşme süreci yaklaşık olarak 10 gün kadar sürer. Ancak kesin sonucun alınması için 10-12 ay gibi bir zamana ihtiyaç duyulur.

Saç Ekimi Ne Zaman Çıkar?

Saç ekimi işleminin ardından şok dökülme olarak bilinen, ekilen saçların aniden döküldüğü bir süreç yaşanır. Saç ekimi sonrası şok dökülme genellikle 1 ila 3 ay sonra görülür. Bu dönemi takiben kişinin kalıcı saçları çıkmaya başlar.

Saç Ekimi Kaç Ayda Çıkar?

Saç ekiminin ardından yaşanan, doğal ve beklenen bir süreç olan şok dökülme sonrası kişinin kalıcı saçları çıkmaya başlar. Bu durum kişiden kişiye farklılık gösterse de yeni saçların çıkması, şok dökülmeyi takip eden 1-2 ay içinde gerçekleşir.

Saç Ekiminden Kaç Gün Sonra Kökler Tutar?

Saç ekiminde köklerin tutması temelde hemen gerçekleşse de iyileşme sürecinde yapılan yanlış uygulamalar köklerin tutunmasını engelleyebilir. Bu nedenle saç ekimi sonrası doktorun tavsiyeleri dikkate alınmalıdır.

Saç Ekiminden Kaç Gün Sonra Dışarı Çıkılır?

Saç ekim sürecinin hızlanması, çevresel faktörlerin etkilerinin en aza indirilmesi için 2 gün boyunca dışarı çıkılmaması önerilir. Bu noktada doktorun tavsiyelerine uyulması önemlidir. Saç ekimi sonrası yıkama işlemi de doktorun belirlediği sürede yapılmalıdır. Saç ekimi sonrası saçların ilk kez yıkanması genellikle işlemin ardından 3. veya 4. günde yapılır.

Saç Ekimi Kime Yapılmaz?

Saç ekimi işleminin saçları dökülmeye devam eden kişilere yapılması önerilmez. Ayrıca donör bölgelerinde hiç saçı olmayan, HIV ve hepatit C gibi hastalıkları bulunan bireylere de saç ekimi yapılmaz. Diyabet ve hipertansiyon hastalarına ise saç ekimi, doktor onayının ardından yapılabilir.

Saç ekimi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için bize her zaman ulaşabilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Saç Ekimi ile ilgili ayrıntılı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Son güncelleme tarihi: 16.09.2024 14:24
Editöre ulaş
Vanity'i ara